Chyba nie ma takiej osoby, która by nie lubiła frytek, a jeśli taka się znajdzie to na bank jest z nią coś nie tak. Frytki to tak naprawdę ziemniaki, ale talerza ziemniaków nie pochłoniesz tak ochoczo jak byś to zrobił z całą miseczką frytek. W domowych warunkach frytki można przygotować na kilka sposóbów. Najczęściej wygląda to w ten sposób, że idziesz do sklepu kupujesz wielką torbę mrożonych frytek i wracasz z nimi do mieszkania. Jeżeli masz frytkownicę to pójdzie i szybko i gładko cały proces ich usmażenia. Gdy jednak nie posiadasz takiej maszyny pozostaje ci patelnia i piekarnik. Osobiście zdecydowanie wolę smażyć frytki na patelni ponieważ są bardziej chrupkie i de facto potrzeba mniej czasu by były gotowe do jedzenia. Wlewasz odpowiednią ilosć oleju, rozgrzewasz go a następnie wsypujesz z paczki tyle frytek ile tylko chcesz. Całość gotowa będzie po jakiś dziesięciu minutach. Jeżeli jednak postawisz na piekarnik musisz uzbroić się w cierpliwość bo twoje danie będzie gotowe gdzieś dopiero po czterdziestu minutach. W smaku również będą inne i ja wolę te z patelni, ale to już jest kwestia gustu a jak wiadomo o gustach się nie dyskutuje. Z resztą zrobisz tak jak ci się podoba i tak żeby to tobie smakowało.
Leave a reply