Jajecznica najlepsza na świecie

Dobra jajecznica to taka, która z rana postawi cię na nogi i da ci dużo siły na działanie. Uważam się za speca w dziedzinie przyrządzania porannej jajecznicy i mogą to potwierdzić wszyscy moi znajomi, którzy mieli okazję spróbować mojego jajecznego kunsztu. Przy gotowaniu jajecznicy najważniejszy jest wybór dodatków a to mam opanowane do perfekcji. Tę potrawę przygotowywuję w kilku różnych wariantach, ale najczęstszym i najbardziej smacznym dla mnie jest ten, który zostanie opisany w tymże artykule. Posiekaj na drobno cebulkę oraz szynkę. Na rozgrzaną patelnię wrzuć dużą łyżeczkę masła i poczekaj aż się rozstopi. Już od samego zapachu topionego masła będzie ci lecieć ślinka a to dopiero początek. Wrzuć na patelnię cebulę wraz z szyneczką. Zanim to się odpowiednio podsmaży masz czas na posiekanie na drobne kawałeczki szczypiorku i pomidorów. Cztery jajka wrzuć do małej miseczki i dopraw tak jak lubisz. Ja osobiście dodaję sól, pieprz, czosnek oraz trochę chilli bo lubię ostre rzeczy. Wymieszaj dokładnie i dodaj do reszty. Gdy jajka zaczną się ładnie ścinać dołóż do nich szczypiorek i popidory, posmaż jeszcze jakieś 2 max 3 minuty i przerzuć na talerz. Masz już gotową jajecznicę, która gdy ją zjesz zwali cię z nóg.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>