Mięso z kurczaka w kuchni

Jeśli chodzi o kwestie jedzenia a konkretniej mówiąc mięsa jem tylko i wyłącznie kurczaka, już od jakiś sześciu lat nie tknąłem innego rodzaju mięcha i jest mi z tym wspaniale, zacząłem w międzyczasie dodatkowo uczęszczać na siłownię co jeszcze mocniej utwierdziło mnie w swoim postanowieniu zawartym na samym początku tego artykułu. Z kurczakiem można wyczyniać przeróżne rzeczy w kuchni i zaczynając od tak zwanego „suchego” chickena z ryżem możemy dojść do fikuśnych dań pokroju kurczaka marynowanego w orientalnych przyprawach i ciemnym piwie, który będzie zapiekany wraz z serem, ziemniakami i marchewką w piekarniku. Przepisów w przeróżnych książkach kulinarnych czy też specjalnych stronach internetowych jest cała masa i nie wyobrażam sobie osoby, która by nie znalazła czegoś co by jej odpowiadało. Z mięsem kurczaka można wyczyniać również pionierskie pomysły, na które wpadło się samemu albowiem ten rodzaj mięsa pasuje do wszystkiego i naprawdę trzeba się postarać żeby zrobić coś co nie będzie nadawało się do jedzenia. Już od wielu lat w mojej kuchni króluje kurczak i jestem z niego wielce zadowolony i poleciłbym każdemu by odrzucił ze swojej diety inne typy mięs i skupili się wyłącznie na tym co ja.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>