Mięso na obiad

Coraz więcej się mówi o tym żeby eliminować mięso z naszego menu. To nie jest najlepszy pomysł, bo człowiek je wszystko i we wszystkim znajduje takie składniki, jakie są mu potrzebne. Dokładnie tak samo jest z mięsem. Oczywiście nie ma, co przesadzać z mięsem, a tym bardziej, jeśli stawiamy głównie na smażenie. Im więcej jemy takiego smażonego mięsa tym gorzej się czujemy. Cholesterol rośnie równie szybko jak nasza waga. Można przecież przygotować mięso pieczone w piekarniku. Obsypiemy je ziołami i upieczemy w specjalnym rękawie albo w żaroodpornym naczyniu. Nie będzie dzięki temu suche i na pewno każdemu będzie smakowało. Przygotowanie nie zajmuje dużo czasu, dlatego warto się nad tym zastanowić. Jeśli w tygodniu nie mamy czasu na przygotowanie takich postaw to może, chociaż weekend? Najczęściej stosowanym mięsem jest wieprzowina, ponieważ jest najtańsza. Można również postawić na wołowinę, ale tutaj trzeba się liczyć z wydatkami rzędu trzydziestu złotych za kilogram. Dla osób, które chcą spróbować czegoś innego można polecić baraninę. W wyspecjalizowanych sklepach możemy kupić nawet mięso ze strusia. Warto próbować i szukać nowych smaków. Mięso jest bardzo wszystkim w ich codziennym odżywianiu potrzebne.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>