Placki na słodko

Uwielbiam jeść różnego rodzaju placki a przepis, którym zamierzam się tutaj podzielić należy do jednych z lepszych jakie dane było mi wypróbować w swojej kuchni dlatego mocno zapraszam do jego sprawdzenia i przetestowania. Do kefiru naturalnego trzeba najpierw dodać odrobinę sody i odstawić na czas mniej więcej 10-15 minut. Po tej przerwie dorzucamy do niego jajko, lucome oraz troszeczkę cytrynowej skórki a następnie całość należy dokładnie wymieszać. Kolejnym krokiem jest dołożenie mąki, roztrzaskanych orzechów, pokrojonych drobno bananów i rodzynki. Ciasto trzeba dobrze ubić i gdy ta czynność zostanie zrobiona przerzucamy je na rozgrzaną patelnię (z oliwą lub olejem, wybór nie ma większego znaczenia i należy wyłącznie od twoich upodobań) formując małe placuszki. Placki trzeba równo obsmażyć z dwóch stron tak by zmieniły kolor przypominający złoty. Zdejmując racuchy z patelni najlepiej położyć je na papierowym ręczniku tak by nie były całe w tłuszczu. Później posyp je cukrem puderm lub posmaruj jakimś ulubionym dżemem. Opisane tutaj placuszki są prawdziwym niebem w gębie i jeszcze nie znalazłem ani jednej osoby, której by nie smakowały. Przekonaj się sam i uskutecznij takie jedzenie u siebie w domu.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>