Przepis na idealny rosół

Zrobienie idealnego rosołu nie należy do najłatwiejszych rzeczy i jeżeli ktoś kogo znasz ci mówi, że jest inaczej to ewidentnie ta osoba nie wie o czym mówi i nigdy sama nie przyrządziła takiego rosołu, który by sprawił, że twoje kubki smakowe osiągną orgazm. Prawdziwy rosół nie może być robiony na kostce rosołowej to jest oszustwo i każdy kto w ten sposób gotuje tę zupę nie ma zielonego pojęcia o gotowaniu. Idealny rosół gotuje się na czterech rodzajach mięsa, ale z braku laku mogą to być również dwa i będą to drobiowe i wołowe. Tutaj opiszę przepis przy założeniu, że posiadasz cztery rodzaje mięsa. Do gara wrzuć korpus drobiowy, łopatkę wieprzową i wołową, oraz szyjkę indyka. Mięso musi gotować się godzinę zanim wrzucisz do niego wołoszczyznę (dla niewiedzących są to warzywa). W między czasie trzeba zbierać powstającą z mięsa szumowinę, gdy przestanie się ona formować na powierzchni wody będzie to znak, że można wrzucić warzywa. Następnie całość gotujemy jeszcze przez jakąś godzinę. Dobre doprawienie rosołu również jest bardzo ważne dlatego trzeba uważać by nie przesolić. Osobiście dodaję jeszcze trzy suszone grzybki, które dodają fajnego aromatu zupie. Rosół co jakiś czas trzeba próbować by wiedzieć czy gotował się wystarczająco długo by móc go podać. Będziesz wiedział kiedy jest koniec gdy go spóbujesz i zabragniesz zjeść cały talerz.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>