Wątróbka

Wątróbka to takie specyficzne danie, którego większość z nas nie lubi. Problem polega też na tym, że wiele osób nie wie jak należycie przygotować wątróbkę i jak ją usmażyć. Smażenie może nie jest zdrowe, ale jeśli wiemy jak to zrobi to wątróbka nie będzie mdła. Stawiają na drobiowe wątróbki, które są gotowane wiemy, że trzeba je dobrze przyprawić. Niektórym taka wątróbka nie chce przejść później prze gardło, bo jest miękka i ma dziwny zapach. Jeśli nie lubimy wątróbki to nie ma się, co do niej zmuszać. Na pewno nie jest to zdrowe jedzenie i wcale nie chodzi o to, że mamy ją usmażyć. Bardziej chodzi o to, za co wątroba jest odpowiedzialna w organizmie zwierzaka, którego jemy. Filtruje te wszystkie toksyny i one niestety mogą się tam odkładać. Lepiej będzie stawiać na sporadyczne zjadanie wątróbki, a wtedy będziemy pewni, że nic nam nie zagraża. Dobrze przygotowana wątróbka smakuje każdemu nawet tym, którzy jej nie lubią, ale mało, kiedy znajdziemy kogoś, kto będzie wstanie nam ją przygotować. Trochę to dziwne, że potrafimy gotować i smażyć praktycznie wszystko, ale z wątróbka bywa naprawdę bardzo różnie. Może macie kogoś w domu, kto zna się na tym bardzo dobrze? Jeśli tak to macie ogromne szczęście i korzystajcie z niego.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>